Zin om te leren vliegen? Leer het bij ons !!!

Om met de training van privaat piloot te kunnen starten, moet je eerst en vooral een medisch onderzoekondergaan. Dit gebeurt bij het Ministerie van Volksgezondheid en omvat een bloed-, hart-, oor-, long- en oogonderzoek. Met het bewijs van medische geschiktheid op zak hoef je enkel nog een bewijs van goed gedrag en zeden af te halen bij je gemeente.

Deze documenten zijn voldoende voor het verkrijgen van een oefenvergunning en een vliegboek bij het Bestuur der Luchtvaart. Met de oefenvergunning kan je bij om het even welke club je praktijkopleiding tot privaat piloot starten. Het is dus niet nodig om eerst het theoretische examen van privaat piloot af te leggen. Om deze test af te leggen heb je 2 jaar de tijd (eventueel nog verlengbaar met twee jaar, mits aanvraag).

Wat kost het om lid te worden van de vliegclub de Wouw?

De club beschikt over drie toestellen van het type Piper PA38 Tomahawk. Dit is een typisch lestoestel voor 2 personen. Daarbuiten hebben we ook nog twee "Grumman American AA5's die plaats biedt aan 4 personen en uiterst geschikt is als "reistoestel". Dit vliegtuigje is goed uitgerust en leent zich meer voor "uitstapjes" met vrienden. Voorts is er nog een Cessna 172 dewelke plaats biedt aan 3 personen.

Wat kost een uurtje "vliegles"?

Hoelang moet je nu vliegen voor je privaat piloot bent? Moeilijk te zeggen. Gemiddeld 65 uur (zie vergunning voor de wettelijke minima).

Maak je geen zorgen over de totale kostprijs. Iedereen vliegt volgens zijn eigen budget. Vermits de opleiding gemiddeld één jaar duurt, worden de kosten voldoende gespreid.

Voor het behalen van je vergunning privaat piloot moet je ook nog een theoretisch examen afleggen.

Wat omvat de theoretische cursus?

Het is een pakket samengesteld uit verschillende vakken:

  • Theorie van het vliegen;
  • Vliegtuigcel, motoren en systemen;
  • Vliegtuig instrumenten;
  • Gewicht en prestatie berekeningen;
  • Luchtvaart reglementering;
  • Radio communicatie;
  • Weerkunde;
  • Navigatie;
  • Menselijke prestaties en beperkingen in vlucht.

Deze cursussen gespreid over een jaar gegeven ( 2 uur op vrijdagavond ). Je moet niet over uitzonderlijke gaven beschikken om deze cursus te volgen. Met een simpel regeltje van drie en wat gezond verstand kom je er.

We bieden eveneens distance learning aan. Voor meer info mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het examen van de theorie van privaat piloot vind plaats bij het Bestuur der Burgerluchtvaart en werkt volgens een systeem van meerkeuzevragen.

Eens geslaagd in dit examen en voldoende ervaring in de praktijk (o.a landen en opstijgen, navigatie en noodprocedures), kan je het examen van privaat piloot in vlucht afleggen bij een examinator aangesteld door het Bestuur der Luchtvaart.

Proficiat !!! Je mag voortaan de ganse wereld rondreizen in om het even welk vliegtuig, zelfs een Boeing of een Airbus, zolang je het maar kan betalen.

Je bent ook niet verplicht hier je opleiding te stoppen. Verschillende leden van de club zijn Lijnpiloot geworden bij o.a. DAT, DHL, SN-Brussels Airlines en VLM. Anderen werken bij dezelfde maatschappijen in de vluchtplanning en technische diensten.

 

Ben je geïnteresseerd ?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na onderlinge afspraak kan je dan met een instructeur een trainingsvlucht doen. Tijdens deze vlucht tonen we je hoe de training in zijn werk gaat en hoe fantastisch het is zelf een vliegtuig te besturen.